Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2025
Όπως κι αν ξεκίνησα όμως, ένα είναι βέβαιο: το η χώρα προέλευσης, ωστόσο η διαδρομή τους ξεκινά από τη Βόρεια Ευρώπη —κυρίως τις σκανδιναβικές χώρες, αλλά και την Αυστρία και τη Γερμανία— πριν ταξιδέψουν στη Βόρεια Αμερική και κατακτήσουν ολόκληρο τον κόσμο. Πολλοί, βέβαια, ταα συνδέουν με τη Σουηδία, όπου η χαρακτηριστική ζύμη «kanelbulle» θεωρείται εθνικός θησαυρός εδώ και αιώνες.
Όπως κι αν ξεκίνησαν όμως, ένα είναι βέβαιο: το άρωμα της κανέλας έχει αυτή τη μαγική ικανότητα να ξυπνά τη νοσταλγία, να σκορπά ζεστασιά και να δημιουργεί μια αίσθηση θαλπωρής — ειδικά αυτή την εποχή του χρόνου (την φθινοπωρινή, με τα Χριστούγεννα να βρίσκονται προ των πυλών). Και φυσικά, τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα δίπλα του από μια κούπα ζεστό καφέ.
Στο νησί μας, τα νέα bakeries έχουν ήδη αναγάγει το cinnamon roll σε μικρή ιεροτελεστία. Οι μυρωδιές κανέλας ξεχύνονται σε κάθε γωνιά της πόλης και τα σημεία όπου μπορείς να απολαύσεις αυτό το αφράτο, γλυκό ψωμάκι πληθαίνουν συνεχώς.
Ωστόσο η must-visit διευθύνση για να μπεις κι εσύ, κυριολεκτικά, στο πιο αρωματικό “roll” της πόλης, δεν είναι άλλη από το διάσημο Cinnabon Cyprus, το οποίο μόλις άνοιξε το νέο του μαγαζί στη Λεμεσό και... ετοιμάζεται για πάρτι!
Πιο συγκεκριμένα το νέο σποτ για τα φρέσκα, αρωματικά, ζεστά ρολάκια κανέλας, άνοιξε στην πλατεία του Παλιού Λιμανιού, στο μαγαζάκι δίπλα από το διάσημο Θυμάρι.
Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 14.00-17.00 μάλιστα ετοιμάζονται και για το απόλυτο cinnamon party, εκεί όπου η θάλασσα συναντά το άρωμα της κανέλας και κάθε μπουκιά γίνεται χαμόγελο.
Σημείωσε:
- DJ set με τους πιο γλυκούς ρυθμούς
- Cupcake Corner — οι μικροί μας φίλοι γίνονται ζαχαροπλάστες για μια μέρα και δημιουργούν τα δικά τους cupcakes
- Fun games & exclusive offers
- Cinnabon Bites κερασμένα από εμάς!
Έλα να ζήσεις τη μαγεία του Grand Opening Event, γιατί κάθε στιγμή στα Cinnabon … μυρίζει ευτυχία!
Σχετικά
Γνωστό παραδοσιακό καφενείο, κλείνει για τη σεζόν
Δίνουμε το (τελευταίο) ραντεβού για φέτος
Oι Πέμπτες του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη στη Μαρίνα Λεμεσού, αλλάζουν!
Ζωντανή Μουσική στο PAUL Limassol Marina
Halloween όπως πρέπει: Το λευκωσιάτικο εστιατόριο που μετατρέπει τα γλυκά σε spooky έργα τέχνης
Sweet & Spooky days για δύο μέρες, στο Amyth of Nicosia
Η Μεσόγειος στο πιάτο: 5 εστιατόρια στην Κύπρο που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Οι διευθύνσεις που ξεχωρίζουν για την αυθεντική τους κουζίνα
Η Λευκωσία πίνει καφέ και κοκτέιλ στο Φαρμακείον που μόλις άνοιξε
Στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης, απέναντι από τη Φανερωμένη
Η κ. Αντωνία κλείνει τη (διάσημη) ταβέρνα της στο χωριό και μετακομίζει
Τελευταία μέρα λειτουργίας για το γνωστό εστιατόριο Άγιος Θεράπων είναι η Τρίτη, 28 Οκτωβρίου
Orangery: Το νέο place-to-be στο The Landmark Nicosia!
Το The Landmark Nicosia, Autograph Collection by Marriott, επαναφέρει ένα σημαντικό σημείο συνάντησης των movers and shakers της πόλης μας, καθώς το Orangery ξεκινά τη νέα του εποχή.
Αυτός ο σεφ θα βρίσκεται στο fine dining εστιατόριο της Λεμεσού, για τους επόμενους δύο μήνες
Ο βραβευμένος με ένα αστέρι MICHELIN σεφ Michael Nørtoft έρχεται στο Cloud9 στη Λεμεσό!
Μια γαστρονομική βραδιά Wine & Dine, με μενού διά χειρός του βραβευμένου σεφ David Goodridge
Το δείπνο που πραγματοποείται για τη στήριξη του Enavsma Foundation, θα πλαισιώσουν μουσικά οι αγαπημένοι Τεύκρος Νεοκλέους και Ευθύβουλος Θεοχάρους
Το διάσημο μεξικάνικο της Αγίας Νάπας, κλείνει για τη σεζόν
Το τελευταίο βράδυ του... το γιορτάζει με tacos, margaritas και tequilas
Φθινοπωρινή απόδραση στα πιο όμορφα πάρκα της Λευκωσίας... με άρωμα καφέ
Δύο πάρκα που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που συνδυάζουν φύση, χαλάρωση και καφέ